keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Belgiasta kuuluu!

Moikka!

Ensiksikin haluan pahoitella blogin hiljaiseloa tämän parin kuukauden ajan. Meillä  ei ole ollut aikaa ja pyysimme tammikuussa Suomessa olevia luokkalaisiamme pitämään blogia hengissä, mutta vapaaehtoisia ei sitten ollut...

Ollaan siis tällä hetkellä Belgiassa työssäoppimassa New Nordic Horses-nimisellä tallilla. Tammikuussa tultiin  ja 14.3. lennetään takaisin Suomen maalle. Talli on estepainoitteinen myyntitalli, jossa toimii myös oriasema ja klinikka. Tallilla on myös pientä kasvatustoimintaa havaittavissa.


Tallipihalta löytyy yhteensä kolme tallia sekä pihattoa, kävis, maneesi, kenttä, juoksutusrinkula ja muutama tarha. Hevosia täällä on yhteensä 28 kappaletta (asuu siis vakituisesti sisätiloissa), lisäksi pihatoissa on n. 20 vuotiasta varsaa ja laitumella n. 40kpl. 




Suurimman tallin käytävä

Pieni osa juokutusympyrästä ja poni ori Cyklon



Meidän toimenkuvaan on kuulunut lähinnä hevosten hoito ja kisoissa mukana pyöriminen, ratsastamaan ei olla päästy.
Työjärjestys menee aikalailla näin:
klo 7.00 hevosille ruuat ja ensimmäiset kävikseen.
n. 7.30 aletaan kuivittamaan karsinoita. Karsinoissa on olkikuivitus, joita ei siis siivota päivittäin vaan aamuisin heitetään lisää olkea vanhojen päälle. Karsinat tyhjennetään kokonaan kaksi kertaa viikossa; tiistaisin ja perjantaisin.
n. 8.00 vaihdetaan kävis, jonka jälkeen pestään/siivoillaan tallissa ja tarhataan hevosia. Tästä eteenpäin kavis vaihdetaan tunnin välein ja väleissä tehdään mitä mieleen juolahtaa.
11.30 annetaan muutamalle ponille heinää ja haetaan hevoset sisälle sekä lakaistaan.
12.00 mennään syömään
13.00 talli jatkuu yleensä viemällä vielä muutama hevonen kävikseen ja mahdollisesti tarhaan. Iltapäivä menee hevosia kuntoon laittaessa tai juoksuttaessa.
~16.00 heinien jako ja lakaisu
Työpäivä loppuu vaihtelevasti 16.30-18.00. Viimeisenä annetaan vielä väkirehut ja suljetaan talli.







Koitamme vielä lähipäivinä laitella lisää kuvia ja kyselkää; vastaamme oikein mielellämme :)

-Sara&Palé

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti