tiistai 11. syyskuuta 2012

#17 NHF ja este-SM -12

Hei vaan hei :)

Olimme koko luokka viikonlopun (to-su) siis töissä NHF:ssä ja SM:ssä.
Keskiviikkona meni melkein koko päivä siinä kun rakensimme ratoja Derby-kentälle ja Juhlakentälle. Päivä päättyi siinä seitsemän aikoihin illalla.

Torstai aamulla esteryhmä meni 8.15 töihin rakentaen uudelleen verkan, kun edellispäivänä rakennettu verkka ei kelvannutkaan... -.-. Sitten siitä alkoikin kisat. Tehtävät jaettiin niin, että osa oli Juhlakentällä ja osa Derby-kentällä. Minä ja Pinja mentiin Derby-kentän pikkuverkkaan, Pinja portille vahdiksi ja minä päästin ratsukoita areenalle. Aluksi meillä oli hieman ongelmia saada järjestys pysymään, kun verkassa sai olla vain viisi ratsukkoa kerralla ja anteeksi kauheasti, mutta jotkut ratsastajat osasivat olla todella röyhkeitä ja ratsastivat vaikka päältä jos seisoit edessä ja tunkivat verkkaan. Mutta kyllä se välillä toimi hyvin :)
Illalla oli vielä ratojen muokkaus ja jälleen kerran estekentän verkan uudelleen rakennus, kun nyt sitten se keskiviikko iltana rakennettu verkka olikin parempi....

Perjantaina oli meillä sama homma, mutta menimme 9.15 paikalle. Homma sujui hyvin, mutta taas oli muutama erittäin röyhkeä ratsastaja, varsinkin senioreissa...... Ilma oli aivan jäätävä ja seisoimme verkassa n 11h ilman mitään suurempia taukoja. Mutta ei saa valittaa, jos ei ole tarpeeksi vaatteita päällä.. Välillä satoi myös vettä....

Lauantaina päästiinkin sitten liputtamaan Derby-kentälle. Mentiin n. kello 11 paikalle, kun aamulla siellä oli ollut nuorille hevosille maastoesteitä. Aloitimme päivän rakentamalla radan, kun sitä oli pitänyt purkaa vähän maastoesteiden vuoksi, mutta onneksi ei kokonaan :) Aamu oli kylmä ja välillä satoi, mutta eipä se kauheasti haitannut, kun välillä pastoi aurinko ja pääsi sisälle lämmittelemään luokkien välissä. Ja oli ihan mukavaa päästä areenalle seuraamaan esteratsastuksen SM-kisoja ;) Tuuli oli aivan järkyttävä. Esteistäkin piti pitää kiinni, jotta ne pysyivät pystyssä :D Muutama ihminen piti mm. toiseksi viimeisen esteen ylimmästä lankusta koko ajan kiinni ja päästi irti juuri ennenkuin ratsukko oli hyppäämässä.. Kisojen päätyttyä oli taas radan muuntelua vuorossa. Kaikki sujui hyvin, kunnes taivaalta alkoi tulla rakeita ja jääkylmää vettä niskaan.. HYI! ja juuri kuivunut aamun/päivän sateilta ja oli ihan lämminkin välillä. Siinä sitten rakennettiin rataa ihan läpimärkinä ja kylmissämme.... ja tietenkään ei ollut sadevaatteita tai kumppareita mukana.

Sunnuntai, vika päivä ja sitten pääsee kotiin :) Aau alkoi minulla joskus 9.20, mutta menin paikalle jo kello 9, koska oli tarkoitus ostaa paniini, mutta niitä ei ollut enää jäljellä kun kinkku-salami ja mozzarella, joten se jäi sitten väliin. Liputin taas lähdössä. Päivä oli ihanan lämmin välillä ja välillä oli aika kova tuuli, mutta tällä kertaa esteet pysyivät pystyssä :D Viimeinen homma oli sitten ratojen ja verkkojen purku.

Tässä teille viralliset tulokset, kun ht.netissäkin asiasta kiistellään, että kuka voitti ja ketä oli hopealla ja ketä pronssilla :D

Nuoret:
1) Susanna Granroth – Weibelei HARI 12,52 0-38,39
2) Julia Engblom – Verdi MERATA 12,52 kesk.
3) Mikael Wahlman – Prestige Ko-pRa 14,00


Susanna Granroth - Weibelei

 Junnut:
 1) Stefanie Andersin - Larosa III KRG 0,5
 2) Julia Sjöman - Narazo de Nyze Z KyIF 2,0
 3) Calle Juslin - Samira III TUUR 7,0

Stefanie Andersin - Larosa III

Sennut:
 1) Mikael Forsten - Isaac du Jonquet TKR 6,06
 2) Sanna Backlund – Wiseguy HARI 12,26
 3) Emma Broända - Mb's Ragna KSUR 24,45

Mikael Forstén - Isaac du Jonquet







Sunnuntaina oli vielä huoneiden tyhjäys ja siivous. Kaikki tavarat yhteen huoneeseen ja kaikki paikat pitää olla siistejä. Oli aika haikea fiilis tyhjentää huonetta ja lähteä kotiin kauhean tavara määrän kanssa tietäen, että ei näe niitä kaikkia ihmisiä kahdeksaan viikkoon. Se on lyhyt aika, mutta kuitenkin liian pitkä. Mutta onneksi meillä on FACEBOOK ! :D Voimme siis olla yhteydessä myös niihin, jotka lähtevät ulkomaille :)
Kyseessä siis työssäoppiminen, tiedoksi niille jotka eivät sitä vielä ole tajunneet :)

- Sara

kuvat: ratsastus.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti