perjantai 13. heinäkuuta 2012

#11 Finnderby ja Kisaviikko 2012

Moikka!

Ensiksi, anteeksi myöhästänyt postaus, mutta ei vain olla yksinkertaisesti jaksettu/ehditty Derbyn tai kisaviikon aikana päivitellä... mutta nyt se sitten tehdään ! :)

Derby-tehtävämme oli oikeastaan aika kiva :) oli mukava istua siinä tallin ovella ja katsella kun ihmiset taluttevat hienoja kisahevosiaan ja sekoilevat kisanumeroiden kanssa yms.... oikeasti luulisi, että ihmiset kisaa kansainvälisellä tasolla eikä tiedä (tai vain jaksa välittää), että hevosella tulisi olla kisanumero kokoajan kilpailupaikalla.. mutta oli kuitenkin tosi kiva päästä puhumaan kieliä vaikka ruotsi tuotti aika paljon ongelmia ja luojan kiitos sitäkään ei tarvinnut kauheasti puhua, edes ruotsalaisille ! :)
Vuoromme alkoivat aamukuudelta ja yksi vuoro kesti neljä tuntia eli seuraava vuoro alkoi kymmeneltä ja niin edelleen. Onneksi oli kaunis ilma, silläö kaatosateessa se olisi ollut yhtä tuskaa.. vaikka toi  aurinkoki ois voinu olla joinakin päivinä vähän pilvessäkin, sillä muutama onnistui polttamaan itsensä aika mukavasti neljän tunnin aikana.. :D

Lauantaina sitten vähän kansainvälistyttiin ja tutustuttiin tanskalaisiin ponipoikiin ;) olivat oikein mukavia ja hauskoja, vaikka kommunikointi ei aina onnistunut, kun toiset puhuu suomea ja toiset tanskaaa :DD puhuttiin kyllä paljon englantia ja sitä tuli vähän ikävä kun Derby loppui.. :)




Vähän tallijakoa tähän:
 4-talllissa asuivat SUOMALAISET ja ruotsalaiset
5-tallissa puolestaan asustelivat tanskalaiset ja norjalaiset
maneesitallissa ja jaboilla oli aika sekalaista kansaa, löytyi virolaisia, norjalaisia....

Ja Siru, joka muistutit meitä siitä, että suomalaisilla ja ulkomaalaisilla on samat säännöt, eikä ulkomaalaisilla etuoikeuksia; tänä vuonna niitä etuoikeuksia taisi olla ennemminkin suomalaisilla kun niillä ulkomaalaisilla... :D


Sitten kisaviikolle:
Meillä oli sillä viikolla ihan "normaalit" toimihenkilötehtävät eli sihteeriä, liputtajaa, ratahenkilökuntaa, jne. löytyi :)
Päivät alkoivat vaihtelevasti puoli kahdeksasta alkaen :) Vapaapäiviä meillä oli yksi maanantain lisäksi viikon aikana. Se oli vaihtelevasti kaikilla.
Saimme myös toimia maastotuomareina, mikä oli aika jännää, sillä moni ei koskaan ole edes ollut kenttäkilpailuissa katsomassa ja nyt pääsi maastoesteille tuomariksi :) 
Eipä siitä sitten kai mitään muuta :)


Nyt meillä alkoi vihdoinkin LOMA, joka kestää huimat kolme viikkoa.. :D huhhuh, mitenköhän siitä selvitään ? :D mutta viimeistään elokuun alussa palaillaan :) Siihen asti kaikille hurjan hauskaa kesää :)

Ainiin, kaikki kysymykset ovat edelleenkin tervetulleilta ja varsinkin te, jotka pääsitte opiskelemaan Ypäjälle, älkää epäröikö kysyä jos jokin mietityttää :) muistakaa, että tyhmiä kysymyksiä ei ole ja vastaamme kaikkiin parhaamme mukaan :)



12 kommenttia:

  1. Mitä kaikkea välttämättömyyksiä kannattaa raahata mukaan ku saapuu Ypäjälle, ku tuskin kaikkea saa otettua mukaan heti ekalla kerralla? :D

    VastaaPoista
  2. heh, ehkäpä ensi vuonna kaikki kansallisuudet ovat tasavertaisia :) hienoa, että nautitte työtehtävästänne!

    VastaaPoista
  3. Ekana päivänä kannattaa ottaa mukaan vaatteita, tyyny, peitto, lakanat, ruokaa, astioita ja kaikki mitä, joka päivä käyttää esim. meikit yms. Sen verran tavaraa, että pärjää ainakin viikon :)

    Siru: se olisi toivottavaa :))

    VastaaPoista
  4. Tosta Ruoasta puheenollen, kuinka paljon siellä sitten ite kokkaillaan? :)

    VastaaPoista
  5. Mul tuli mieleen siitä nimikkohevosesta.. Että saako sillä sitten ratsastaa esim. vapaa-ajalla vaikka maastossa, vai onko vain niin että silloin kun on joku tunti mikä on tarkoitettu meill HHpk:laisille tai jotain, niin silloin sillä nimikkohevosella saa ratsastaa?

    VastaaPoista
  6. minttu maria: kokkailun määrä riippuu ihan siitä, että kuinka paljon haluat päivässä syödä. Mutta opistohan tarjoaa aamupalan, lounaan ja päivällisen arkiopäivinä, vkloppuisin se on maksullista paitsi tallivuorolaisille :) meistäkin moni kokkaa illalla vielä jotain ranskalaisia ym. "iltapalaksi" :)

    Jety: nimikkohevosen voi varata viikonloppuisin, jos halua mennä maastoon kävelemään sen kanssa (myös muut 3-käytävän hevoset ovat varattavissa). Viikoilla sitä voi varailla vain jos se ei mene tunnille. Ratsastustunneilla ei välttämättä mene aina nimokkohevosella. Aina nimikkoja saa vapaa-ajalla lähteä taluttelemaan :)

    VastaaPoista
  7. Okei! :) ja sit viel, kuljetukset, mite onnistuu hesaan? käyks teistä kukaa siellä lomilla tms?

    VastaaPoista
  8. Ypäjältä lähtee bussi esim. Forssaan, mistä voi sitten jatkaa eteenpäin :) meistä muutama asuu pääkaupunkiseudulla ja käy siellä aina sillontällön :)
    Omat kyydit ovat tottakai aina hyvä ja muilta voi kysellä kimppakyytejä, jos on sama suunta :)

    VastaaPoista
  9. pystyykö oleen melkeen joka vklp ypäjällä jos kottii on yli 500km :D ja paljon hepan varausmaksaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuntolaohjaajalta saa ns. "kestoluvan" eli voit jääd' huoletta asuntolaan vaikka joka viikonloppu :) Mitä mahdat tarkoittaa tuolla hevosen varauksella? :)

      Poista